Intramed: handleiding voor koppeling

Download het Physitrack-hulpprogramma

Met de koppeling tussen Intramed en Physitrack kun je snel en eenvoudig je patiënt openen in Physitrack. Je hoeft de patiëntgegevens dan niet handmatig in te voeren.

Deze handleiding is van toepassing op meerdere versies van Intramed. Maak hieronder je keuze:

Heb je hulp nodig? Neem dan contact op met de servicedesk van Intramed.
Telefoon: 0182 - 621 121 | E-mail:of [email protected].

Koppeling met Intramed Online 2.0

Instellingen in Physitrack

1. Ga naar https://nl.physitrack.com/login en log in op je Physitrack account.
  2. Klik rechtsonder op je naam.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Scroll naar beneden tot je het kopje Integraties ziet.
  5. Selecteer Intramed in het uitklapmenu "Synchroniseer mijn patiëntgegevens met:"
  6. Typ een willekeurige tekst in het veld Token/API-sleutel: en klik op Sla wijzigingen op.
    Er wordt nu een token gegenereerd en er verschijnt een nieuw kopje: API-sleutel/token.

Indien het kopje API-sleutel/token nu niet verschijnt, kan het zijn dat uw Physitrack-account onderdeel is van een abonnement dat loopt via Physitrack Direct (PT Direct). Neem in dat geval contact met ons op via [email protected].
  7. Zet onder het kopje API-sleutel/token het vinkje aan bij Schakel toegang via API in op mijn account.
  8. Kopieer de sleutel in het veld PMS-sleutel (dus geen API-sleutel) naar het veld Token/API-sleutel.
    Het is dus de bedoeling dat je tweemaal dezelfde sleutel ziet. Je hebt deze sleutel nodig voor de instellingen in Intramed.

Instellingen in Intramed

Binnen Intramed werkt de koppeling via een online dienst van het type "Behandelepisodeplugin". Hieronder lees je stap voor stap hoe je deze aanmaakt en instelt.

1. Ga naar [Systeem], [Organisatie] en [Online diensten].
  2. Klik op de groene plus om een nieuwe online dienst toe te voegen.
  3. Kies bij Type voor de optie Behandelepisodeplugin.
  4. Vul het veld Naam: in met Physitrack.
  5. In het veld URL: plaats je de volgende URL: https://nl.physitrack.com/pmsapi/intramed/v1/patients
  6. Klik nu op het tabblad 2. HTTP-instellingen.
  7. Zet het veld HTTP-methode op POST.
  8. Klik nu op het tabblad 1. Gebruikersaccounts.
  9. Klik in de tabel Gebruikersaccounts om je gebruikersaccount in te voeren.
    Klik op Ja indien er gevraagd wordt of je de online dienst wilt bewaren.
  10. Kies in de kolom Medewerker je medewerkersnummer.
  11. Vul in de kolom Gebruikersnaam de API-sleutel van Physitrack in die hoort bij deze medewerker.
  12. Klik nu wederom op het tabblad 2. HTTP-instellingen.
  13. Ga naar de tabel Parameters.
  14. Klik op de groene plus om een parameter toe te voegen.
  15. Vul bij het veld Parameter één van de parameters in uit onderstaande tabel.
  16. Vul bij het veld Waarde de bijbehorende waarde van deze parameter in.
  17. Na elke parameter en waarde bewaar je de ingevoerde gegevens met F5.
  18. Herhaal de laatste 4 stappen voor elke parameter die je wilt toevoegen en door wilt sturen naar Physitrack.
    De parameters die gemarkeerd zijn als verplicht moeten opgenomen worden voor een goed werkende koppeling.

PARAMETER WAARDE VERPLICHT?
    data[token] {OnlineDienstAccnt.Gebruikersnaam} Ja
    data[patient][id] {Behandelepisode.Patient.Patientnr} Ja
    data[patient][last_name] {Behandelepisode.Patient.VolledigeNaam} Ja
    data[patient][first_name] {Behandelepisode.Patient.Roepnaam} Ja
    data[patient][email] {Behandelepisode.Patient.Email} Nee
    data[patient][mobile_phone] {Behandelepisode.Patient.Mobiel} Nee

De koppeling gebruiken

Nu de koppeling gereed is, wil je deze uiteraard ook gebruiken. De koppeling tussen Intramed en Physitrack bevindt zich in de behandelepisode van de patiënt.

Vanuit de agenda:

1. Dubbelklik op de afspraak.
  2. Ga naar tabblad 2. Verslaglegging.
  3. Klik aan de linkerkant van de boomstructuur op het formulier Physitrack.
  4. Physitrack wordt nu aan de rechterkant van de behandelepisode geladen. Hier kun je het oefenprogramma samenstellen voor je patiënt.
  5. Indien de patiënt nog niet bestond in Physitrack, wordt deze nu toegevoegd. In dat geval moet je het geboortejaar (JJJJ) van de patiënt handmatig invoeren.

Vanuit de patiëntenkaart:

1. Ga naar tabblad 4. Behandelepisodes.
  2. Dubbelklik op de behandelepisode van de patiënt.
  3. Klik aan de linkerkant van de boomstructuur op het formulier Physitrack.
  4. Physitrack wordt nu aan de rechterkant van de behandelepisode geladen. Hier kun je het oefenprogramma samenstellen voor je patiënt.
  5. Indien de patiënt nog niet bestond in Physitrack, wordt deze nu toegevoegd. In dat geval moet je het geboortejaar (JJJJ) van de patiënt handmatig invoeren.

Koppeling met Intramed Online (RDP) of Intramed Lokaal

1. Klik op de Physitrack-knop om de patiënt te openen in Physitrack:
  2. Vul je inloggegevens van Intramed in.
    Deze worden niet naar Physitrack gestuurd.
  3. Vul vervolgens je inloggegevens van Physitrack in.
  4. Log in op de website van Physitrack

Klaar! De koppeling is nu compleet.
Zie ook deze video met uitleg:

Hulpprogramma installeren

1. Sluit Intramed.
  2. Download de Physitrack Hulpprogramma voor Intramed plug-in (PhysitrackForIntramed.exe voor Windows, ca 2 MB).
  3. Dubbelklik op het zojuist gedownloade bestand (PhysitrackForIntramed.exe) om het programma te openen.
  4. Als u een waarschuwing ziet, klik dan op Ja om het programma te installeren.
  5. Herhaal deze stappen op elke pc waar Intramed op staat geïnstalleerd.

Patiënt openen in Physitrack

1. Open Intramed.
  2. Klik op een patiënt
  3. Klik op de Physitrack-knop  ( ) om de patiënt te openen in Physitrack.
  4. Vul uw inloggegevens van Intramed in.
    Deze worden niet naar Physitrack gestuurd.
  5. Vul vervolgens uw inloggegevens van Physitrack in.
  6. Login op de website van Physitrack
  7. Klaar, uw koppeling is nu compleet!

Belangrijk: Hebt u problemen bij het aanmaken van de koppeling en gebruikt u een versie van Windows die recenter is dan XP, zorg dan dat u de meest recente versie van de plugin heeft gedownload (augustus 2018).