Wijs je eerste programma toe: wijs toe aan patiënt

Klaar met het selecteren van inhoud en het ontwerpen van het oefenprogramma? Dan is het nu tijd om je programma toe te wijzen aan je patiënt. Nog iets vergeten? Geen paniek - je kunt altijd wijzigingen aanbrengen in het oefenprogramma, ook nadat je het aan je patiënt hebt toegewezen. Om het programma toe te wijzen, klik je op de Wijs toe knop rechtsboven in de programmabewerker. In het extra venster dat dan opent, selecteer je eerst de patiënt. Je kunt deze patiënt op dit moment ook toevoegen, indien je dat niet eerder gedaan hebt. Vervolgens kun je een persoonlijke boodschap invoeren en ook voorlichtingsmateriaal en/of vragenlijsten selecteren voordat je het programma toewijst.

• Open het uitklapmenu en selecteer een patiënt, of klik op Voeg nieuwe patiënt toe om een nieuwe patiënt toe te voegen. Lees hier meer!

Tip voor de toekomst - je kunt op twee manieren beginnen met het samenstellen van een oefenprogramma:

• Inhoud eerst: Je selecteert eerst de oefeningen en andere inhoud, ontwerpt vervolgens het oefenprogramma en selecteert dan (tijdens het toewijzen) de patiënt aan wie je het oefenprogramma wilt toewijzen. Start deze methode door onderaan op Bibliotheek te klikken.
    • Patiënt eerst: Je opent een patiënt, klikt vervolgens op de knop om een nieuw programma toe te wijzen en gaat dan verder met het selecteren van inhoud en het ontwerpen van het oefenprogramma. Start deze methode door onderaan op Patiënten te klikken.

Beide methodes zijn correct en leiden tot een gelijkwaardig oefenprogramma. De keuze is aan jou!

• Standaard begint een oefenprogramma op de dag waarop je het toewijst, maar met het veld Startdatum (1) kun je deze datum tot maximaal één maand vooruit schuiven (in dit voorbeeld dus tot 9 december).
  • Met het veld Duur programma (2) bepaal je hoe lang de looptijd van het programma moet zijn. De maximale duur van een oefenprogramma op Physitrack is 52 weken.
  • De optie Volg therapietrouw (3) geeft je inzicht over de voortgang van de patiënt. Indien je deze optie inschakelt, kan de patiënt toegewezen oefeningen markeren als Voltooid en feedback geven, onder meer over de hoeveelheid pijn die de hij of zij ervoer tijdens het doen van de oefeningen. Op deze manier krijg je een goed beeld van de vorderingen van je patiënt en kun je, door hier op in te spelen, betere zorg leveren. Lees hier meer!

Indien Volg therapietrouw uitgeschakeld wordt, kan de patiënt nog steeds oefeningen markeren als Voltooid. Dit is echter uitsluitend voor de patiënt zelf. Het invoeren van een pijnscore of opgeven van andere feedback is niet mogelijk.

Wanneer Volg therapietrouw ingeschakeld wordt, verschijnen er twee extra opties: Herhaal week als therapietrouw laag is en Volg pijnscores. Op de pagina Monitor de voortgang van je patiënt lees je meer over beide opties.

• Voordat je het oefenprogramma toewijst aan je patiënt, kun je er op deze plaats voorlichtingsmateriaal en vragenlijsten (4) aan toevoegen. Check onderstaande pagina's voor meer informatie over deze onderwerpen:
  • Voeg voordat je het programma toewijst een persoonlijke boodschap (5) toe aan het oefenprogramma. De patiënt ziet deze boodschap zodra hij of zij het oefenprogramma opent in PhysiApp.
  • Zodra je het oefenprogramma toewijst, verstuurt Physitrack een e-mail met de toegangscode naar de patiënt. Indien de optie Voeg PDF-versie van programma toe aan e-mail met toegangscode (6) is ingeschakeld, doen we er meteen een printbare versie van het oefenprogramma bij. Wel zo handig voor wie daar prijs op stelt!
  • Tevreden met het oefenprogramma en de instellingen? Klik dan op de knop om het oefenprogramma toe te wijzen (7).

Enkele ogenblikken nadat je op de Wijs programma toe knop geklikt hebt, verschijnt het bovenstaande scherm met de toegangscode van het aan de patiënt toegewezen oefenprogramma. Hier heb je de volgende mogelijkheden:

• Indien je het toegewezen oefenprogramma wilt printen, genereer je met de Print programma knop (1) een PDF-versie. Dit document kun je afdrukken maar bijv. ook lokaal opslaan.
  • Met Toon samenvatting (2) krijg je een overzicht van de toegewezen oefeningen zonder de omschrijvingen en afbeeldingen. Dit is vaak genoeg om toe te voegen aan een patiëntdossier, terwijl je er wel een hoop ruimte en/of papier mee bespaart.
  • Indien je op een andere manier contact hebt met je patiënt, bijv. via Whatsapp, Signal of een andere berichtenapplicatie, kun je met de knop Kopieer inloglink (3) eenvoudig een directe link kopiëren om door te sturen. Je patiënt komt met deze link dan direct bij zijn of haar oefenprogramma terecht.
  • Het is sinds enige tijd mogelijk om meer dan één oefenprogramma toe te wijzen onder dezelfde toegangscode. De patiënt ziet beide oefenprogramma's dan onder elkaar in PhysiApp staan. Je klikt hiervoor op Voeg ander programma toe aan deze toegangscode (4). Meer informatie over dit onderwerp vind je op de pagina Hoe wijs ik meer dan één programma tegelijkertijd aan mijn patiënt toe?
  • Met de knop Sluit patiënt (5) ga je terug naar het hoofdscherm van Physitrack, terwijl je met Sluit (6) teruggaat naar het zojuist toegewezen oefenprogramma, bijvoorbeeld om het alsnog op te slaan in je bibliotheek.

Deze pagina maakt deel uit van de serie Physitrack in de praktijk - speciaal voor beginnende gebruikers. Klik op onderstaande links en ontdek de mogelijkheden die Physitrack je biedt:

1. Wijs je eerste programma toe:
  2. Print het oefenprogramma uit
  3. Wat ziet je patiënt wanneer hij inlogt in PhysiApp®?
  4. Monitor de voortgang van je patiënt
  5. Bewerk het oefenprogramma van je patiënt
  6. Voeg je praktijklogo toe aan je Physitrack account
  7. Voeg je eigen oefeningen en voorlichtingsmateriaal toe
  8. Voeg collega's toe aan je Physitrack abonnement
  9. Deel je patiënten en/of toegevoegde inhoud met collega's
  10. Zet het videoconsult in voor optimale begeleiding op afstand

Heb je niet zoveel tijd en wil je sneller aan de slag?

Kijk dan eens naar Physitrack: een vliegende start in 5 stappen.

Wil je nóg effectiever gebruik maken van Physitrack?

Check Marieke's Physitrack University of onze speciale productiviteitstips!