Systeemvereisten

Physitrack is een modern web- en app-gebaseerd platform dat volledig in "de cloud" werkt. Om Physitrack te gebruiken, moet je toegang hebben tot ten minste een redelijk goede internetverbinding, vooral als je gebruik wilt maken van Telehealth - onze beveiligde toepassing voor videogesprekken.

Physitrack Telehealth werkt in een groot aantal browsers en op vele iOS- of Android-toestellen. Voor een succesvol videoconsult heb je een werkende camera en microfoon nodig.

Tip: Test je systeem voor Physitrack Telehealth voor je eerste videoconsult.

Je Physitrack-account kan gevoelige informatie bevatten. Het is daarom noodzakelijk om redelijk moderne hardware en browsers te gebruiken die de nieuwste encryptiestandaarden ondersteunen.

Browservereisten voor Physitrack (web) en PhysiApp (web)

Alle moderne internetbrowsers (Chrome, Firefox, Safari, Edge, Opera)

Microsoft Internet Explorer niet langer ondersteund

Internet Explorer is een verouderde browser en Physitrack zal hierop niet correct werken. Microsoft ondersteunt deze browser ook niet meer. Hierdoor worden er geen updates of patches meer uitgebracht, waardoor de browser een potentieel veiligheidsrisico vormt voor uw patiëntgegevens.

Gebruikt u nog steeds Microsoft Internet Explorer? Download dan nu een nieuwe browser. Wij raden met name Google Chrome aan.

Bekijk deze handleiding van Google voor een stap-voor-stap uitleg over het downloaden en installeren van Google Chrome. Lees hier hoe u Google Chrome instelt als standaardbrowser.

Systeemvereisten voor Physitrack (iOS) en PhysiApp (iOS)

iOS 16 of hoger

Systeemvereisten voor Physitrack (Android) en PhysiApp (Android)

Android versie 8.0 of nieuwer met Google Play Services geïnstalleerd op het mobiele toestel

Benodigde bandbreedte voor Telehealth

• Video: 300 kbps per stream (laagste aanbevolen niveau)
  • Audio: 50 kbps per stream (laagste aanbevolen niveau)
  • Gesprekken worden beperkt tot maximaal 2 Mbps per deelnemer, wat betekent dat voor een videogesprek met 2 deelnemers dit 2 Mbps up en 2 Mbps down is.
  • Gesprekken in 720p resolutie zijn gewoonlijk ongeveer 1,5 Mbps per stream, maar dit kan variëren afhankelijk van de framerate en de hoeveelheid beweging in het beeld.
  • SD-resolutie is circa 350 kbps per stream
  • Tijdens een gesprek wordt de videokwaliteit automatisch aangepast aan de beschikbare bandbreedte

Videospecificaties (resoluties) voor Telehealth

• 1280 x 720
  • 640 x 480
  • 320 x 240

Verdere aanbevelingen

• Gebruik een headset met microfoon voor betere geluidskwaliteit en privacy
  • Gebruik een USB echo-onderdrukkende luidspreker voor vergaderruimten
  • Zorg ervoor dat niemand anders op je netwerk op hetzelfde moment het internet gebruikt, omdat dit je verbinding aanzienlijk kan vertragen

Firewall-instellingen

Voor een lijst van websites en diensten die door je firewall moeten worden toegelaten, zie de pagina Firewall-instellingen voor Physitrack.