Therapietrouw verbeteren van uw client

Om therapietrouw te verbeteren onder uw cliënten, kunt u de volgende tips overwegen:

1. Maak het oefenprogramma binnen PhysiApp de rode draad door uw behandeling
    Maak het oefenprogramma binnen PhysiApp de rode draad door uw behandeling, en bespreek het als zodanig met uw client. Geeft u de instructies dat de oefeningen een extra zijn voor hun revalidatie, dan zal het ook zo behandeld worden en niet dagelijks worden uitgevoerd. Wanneer u aangeeft dat PhysiApp mogelijk de rode draad tijdens een behandeltraject kan zijn en dat u als fysiotherapeut aan de achterkant ook monitort of een cliënt de oefeningen uitvoert, dan heeft dat een directe invloed op de mate waarin een cliënt met Physitrack werkt.

2. Vraag uw cliënt om specifieke herinneringen in te stellen per dag.
    In PhysiApp > Voorkeuren kunnen clienten één of meerdere herinneringen per dag instellen, waardoor zij een notificatie op hun telefoon krijgen dat het weer tijd is voor hun oefeningen. Zo wordt uw client eraan herinnert om de oefeningen te voltooien.
  3. Vertel uw cliënten dat zij ook snel hun therapietrouw kunnen doorgeven per dag.
    Na de eerste keer dat uw client het oefenprogramma heeft doorlopen, kan de client binnen de PhysiApp scherm op de progressiebalk bovenin hun scherm klikken. Ze krijgen dan een overzicht te zien van de oefeningen die gedaan moeten worden, en kunnen sneller hun therapietrouw en pijnscores doorgeven. Ze hoeven niet meer door alle filmpjes heen, maar kunnen eventueel op de afbeelding klikken indien een videodemonstratie nodig is.
  4. U kunt het programma ook iets meer variatie geven.
    Hoewel dit initieel wat meer tijd zou kunnen kosten, zorgt een gevarieerd programma voor meer interesse vanuit de cliënt om in te zien wat er die dag voor hun revalidatie gepland staat (het blijft fris en leuk voor de cliënt, in plaats van een mogelijke sleur). Eenmaal aangemaakt, zou u het programma kunnen opslaan als een standaardprogramma, waardoor bijvoorbeeld alle artrosepatiënten voortaan een variable programma met meerdere soorten oefeningen mee krijgen.
  5. Stuur uw client regelmatig een aanmoediging toe.
    U kunt gebruik maken van Physitrack's chatfunctionaliteit om berichten naar uw patiënten te sturen. N.B. we hopen binnenkort een automatische berichtenfunctie op te zetten waarmee de cliënt automatisch een bericht van u kan ontvangen, bijvoorbeeld 2 weken na het uitsturen van het programma.

Voor meer informatie over hoe u therapietrouw onder uw cliënten kunt stimuleren, verwijzen wij u graag naar de volgende onderzoeken (Engelstalig):