Aan de slag met Physitrack in 5 stappen

Physitrack is speciaal ontwikkeld om tijd te besparen, huiswerkoefenprogramma's te verbeteren die u aan cliënten meegeeft, en om doelgerichte feedback te ontvangen waarmee u uw cliënt kunt optimaliseren.

Het is heel makkelijk om met Physitrack te starten. Volg de volgende 5 stappen om een 'Physitracker' te worden.

Stap 1: Voeg uw eerste cliënt toe.

Log in op uw Physitrack account en klik vanuit de cliëntenpagina op de "+ Nieuwe cliënt"-knop rechtsboven.

U krijgt vervolgens het formulier te zien om uw nieuwe cliënt toe te voegen. De enige verplichte velden zijn voornaam, achternaam en het geboortejaar.

We voegen regelmatig nieuwe integraties met EPD's. Kijk bij Mijn Account > Instellingen om te bekijken of uw EPD hier bij zit. Deze integratie betekent dat u patiëntgegevens in kunt laden en zo niet zelf hoeft in te voeren.

Stap 2: Een programma opstellen voor uw cliënt

Na het toevoegen van uw cliënt, komt in onze Programmabewerker. Dit scherm laat u programma's ontwerpen en bewerken om vervolgens toe te wijzen aan uw cliënt of in uw bibliotheek te zetten.

Klik op de "+Voeg oefening toe"-knop.

U wordt vervolgens naar de Oefenbibliotheek gestuurd, waar u losse oefeningen kunt selecteren om aan het programma van uw cliënt toe te voegen.

U kunt er ook voor kiezen om boven in uw scherm naar het tabblad "Oefenprogramma's" te gaan om een compleet vooropgesteld oefenprogramma aan uw cliënt voor te schrijven.

Het winkelmandje rechtsboven geeft het aantal verschillende oefeningen weer dat u heeft geselecteerd:

Stap 3: Bekijken en bewerken van programma

Onze programmabewerker laat u uw oefenschema op een zeer uitgebreide manier ontwerpen.

• Om oefeningen te verplaatsen en te herordenen, kunt u de oefeningen met uw muis verslepen.
  • Om oefeningen te verwijderen of een complete dag leeg te maken, drukt u op de rode X.
  • Om het aantal sets, herhalingen en/of andere parameters te wijzigen, klikt u op de naam van de oefening om een pop-up scherm te openen. Vanaf hier kunt u ook zelf instructies toevoegen.
  • Klik op de naam van uw programma om de naam te wijzigen.
Om een programma te printen, klikt u simpelweg op het printericoon.
Let op dat een programma nog niet aan een patiënt is gekoppeld tot u stap 4 uitgevoerd heeft.

Tip: U kunt een programma naar uw eigen bibliotheek kopiëren om in de toekomst snel opnieuw toe te wijzen. Klik hiervoor op de 'kopieer'-knop.

Stap 4: Wijs het programma toe aan uw cliënt

Wanneer u klaar bent met het ontwerp van het oefenprogramma, klikt op u "Wijs toe" rechtsboven in de hoek.

Dit opent het scherm "Wijs programma toe aan cliënt", waar u de instellingen voor dit oefenprogramma kunt wijzigen.

Het kan zijn dat u hierbij uw cliënt weer moet selecteren. We zullen dit snel wijzigen, zodat uw cliënt automatisch uit de lijst gekozen wordt.

Wanneer u de voorkeuren voor het programma heeft ingesteld, klikt u op "Wijs programma toe".

Uw patiënt ontvangt een toegangscode en een link om PhysiApp, onze app voor uw patiënten, te downloaden. Deze app is gratis en is beschikbaar op iOS, Android of web.
Belangrijk: Uw cliënt moet zijn toegangscode weten om zijn/haar programma te bekijken. Als u het e-mailadres heeft ingevuld bij het toevoegen van uw cliënt, ontvangt hij of zij de code via e-mail.

Stap 5: Volg uw cliënt

Physitrack bespaart u niet alleen waardevolle tijd in het aanmaken, ontwerpen en hergebruiken van oefenprogramma's, maar laat u ook de therapietrouw, pijnscores en uitkomsten van vragenlijsten van uw cliënten volgen.

Om resultaten van uw cliënten te zien, gaat u simpelweg naar Cliënten en selecteert u hierna de cliënt waarvan u de resultaten wilt bekijken.