Videoconsult implementeren in de praktijk

Het inzetten van het videoconsult als vast onderdeel in de praktijk vergt 'change management' van een praktijk en een goede implementatie. 

Een startpunt kan het BVBVB-model (in het Engels 'Prosci ADKAR® Model') zijn:

  1. Bewustzijn: De realisatie van de meerwaarde van het videoconsult. Is er binnen de praktijk afgebakend hoe ver iedereen is in zijn/haar technische en klinische kennis rondom het gebruik van het videoconsult? Zijn er al keuzes gemaakt welke zorg wél en welke zorg niét plaatsvindt via deze weg? 
  2. Verlangen: De reden waarom jullie online therapie willen inzetten en zorg willen blijven toepassen. Probeer bij elkaar een verlangen te creëren om zorg te continueren via online kanalen. Wat kun je wél in een online zitting doornemen en bespreken?
  3. Besef: De kennis die nodig is voor het inzetten van het videoconsult. Volg onze Certificeringsprogramma’s om het maximale uit Physitrack te halen. Om online zorg goed in te kunnen zetten is kennis van de techniek ontzettend belangrijk. Misschien dat het ook tijd voor een opfrissingscursus?
  4. Vermogen: De handvaten die nodig zijn om videoconsulten te kunnen uitvoeren. Zorg ervoor dat je niet alleen de kennis bezit, maar ook de vaardigheden hebt om dit in te kunnen zetten. Oefen een online consult dus met een collega of een kennis.
  5. Bekrachtiging: De ondersteuning bij het inzetten van nieuwe vaardigheden. Blijf met elkaar bespreken wat wel goed ging en niet en probeer goed te evalueren welke positie jullie online diensten in kunnen nemen. Help elkaar hierbij om van elkaar te leren en beter te worden in het videoconsult.
Voor meer informatie hierover kun je bijvoorbeeld eens op Google zoeken op het Prosci-ADKAR model. Mogelijk helpt het je bij de implementatie!
Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem met het versturen van je feedback. Probeer het later nog eens.

Contact opnemen? Bericht sturen aan Physitrack Bericht sturen aan Physitrack