Inschakelen van twee-factor authenticatie (2FA)

Tweestapsverificatie ("2FA") is beschikbaar voor alle Physitrack Direct accounts, zonder extra kosten.

2FA inschakelen voor het Physitrack Direct praktijkaccount

1. Wilt u 2FA activeren in uw PT Direct account? Mail uw Physitrack accountmanager of neem contact met ons op via [email protected].
  2. Log in op uw PT Direct account (zoals gewoonlijk).
  3. U zult nu een QR-code zien, zoals hieronder weergegeven.
    Scan de QR-code in Google Authenticator of Authy (deze apps zijn gratis te verkrijgen voor iOS en Android).
  4. Voer het nummer in dat u in de app ziet en druk op Volgende.
  5. U bent klaar. 2FA is nu ingeschakeld voor u als hoofdbeheerder van uw PT Direct account.

Let op: Bent u uw telefoon verloren? Neem dan contact op met uw Physitrack accountmanager om 2FA in jullie PT Direct account te resetten. We zullen in dit geval uw identiteit moeten bevestigen, bijv. via een videogesprek.

2FA inschakelen voor gemachtigden (subbeheerders) in uw PT Direct account

Om 2FA in te schakelen voor andere gebruikers binnen uw Physitrack Direct account, moet 2FA ingeschakeld zijn voor uw Physitrack Direct account.

• Log in op uw PT Direct account als hoofdbeheerder/account eigenaar
  • Ga naar menu "Beheerders"
  • Tik de checkbox "2fa vereist" voor alle beheerders voor wie u 2FA wilt inschakelen
  • Klaar. De volgende keer dat de beheerder inlogt, worden zij gevraagd om een 2FA token op te zetten.

Resetten van een 2FA token voor een (sub)beheerder

Als een subbeheerder geen toegang (meer) heeft tot hun toestel, kunt u de 2FA token resetten.

• Ga naar menu "Beheerders"
  • Klik op de beheerder waarvan u de 2FA token wilt resetten
  • Klik op "Reset 2fa token"
  • Klaar. De volgende keer dat deze beheerder inlogt, zal hij/zij gevraagd worden om een QR code te scannen en een nieuw 2FA token in te voeren.