Activeer twee-factor-authenticatie (2FA)

Weet je dat 90% van de wachtwoorden binnen 6 uur kan worden gekraakt, en dat tweederde van de mensen hetzelfde wachtwoord gebruikt voor al hun accounts? Echt - we verzinnen dit niet!

Je wilt natuurlijk niet dat er iets gebeurt met je Physitrack-account en de bijbehorende patiëntgegevens. Twee-factor-authenticatie (ook bekend als tweestapsverificatie, 2FA) is een extra beveiligingslaag die het voor onbevoegden een stuk moeilijker maakt om je Physitrack-account te compromitteren. Het gaat om het combineren van iets dat je weet (login en wachtwoord) met iets dat je bezit (je smartphone). Hieronder lees je hoe je 2FA activeert en wat je moet doen bij problemen.

Om 2FA te activeren heb je een authenticatie app nodig op je smartphone. Deze app genereert de code die je nodig hebt om in te loggen op je Physitrack-account. Google Authenticator en Authy werken perfect, maar als je liever een andere app gebruikt, is dat ook geen probleem!
1
Log in op je Physitrack-account.
2
Klik rechtsonder op je naam en ga naar Instellingen.
3
Klik op de Twee-factor-authenticatie aanzetten knop
4
Open nu je authenticatie-app en voeg je Physitrack-account toe door de QR-code op je scherm te scannen. Voer de door de app gegenereerde code in op de website en bevestig door op de knop Twee-factor-authenticatie aanzetten.

Klaar! Als je nu uitlogt uit Physitrack, heb je bij het opnieuw inloggen zowel je wachtwoord als een code van je authenticatie-app nodig.

Problemen bij het inloggen met 2FA

Het kan natuurlijk gebeuren dat je je telefoon verliest, of dat deze gestolen wordt of kapot gaat. Je kunt dan geen code meer genereren om in te loggen op je Physitrack-account. Neem in dat geval contact met ons op via [email protected]. We helpen je graag, maar...

...om je te kunnen helpen, moeten we er wel zeker van zijn dat de hulpvraag echt van jou komt. Zet daarom het volgende in je e-mail:

• de laatste 4 cijfers van de creditcard of bankrekening waarmee je Physitrack-abonnement is betaald
  • de naam van de persoon (of het bedrijf) op de creditcard of bankrekening
  • of, als je een gratis academisch abonnement hebt, je student id.

Let op: Je e-mail moet afkomstig zijn van hetzelfde e-mailadres waarmee je inlogt op Physitrack!