Stel je (standaard) oefeningparameters in

Parameters van Physitrack-oefeningen zijn standaard ingesteld op de laagst mogelijke waarden (tenzij je de oefening opent als onderdeel van een vooraf opgeslagen oefenprogramma). Iedere zorgverlener is anders en zal andere voorkeuren hebben qua standaard parameters. Op deze pagina lees je hoe je deze (standaard)parameters kunt instellen. Omdat elke patiënt ook een uniek individu is, kun je daar gemakkelijk weer van afwijken bij het toewijzen van een oefenprogramma.

De parameters van oefeningen kunnen binnen Physitrack op twee "niveaus" worden ingesteld:

• In de oefeningenbibliotheek - deze parameters gelden telkens wanneer je deze oefening aan een patiënt toewijst.
  • In de programmabewerker - deze parameters gelden alleen voor dit specifieke oefenprogramma.

Onzichtbare parameters?

Soms heb je voor een oefening niet alle beschikbare parameters nodig. Momenteel is er een beperkte mogelijkheid om bepaalde parameters onzichtbaar te maken voor patiënten door ze op de laagst mogelijke waarde in te stellen of te laten staan.

Let op: Dit geldt alleen voor de parameters "Gewicht" en "Vasthouden".

Parameters instellen binnen de oefeningenbibliotheek

1. Ga naar Bibliotheek > Oefeningen en klik dan op de miniatuur van de oefening waarvoor je standaardparameters wilt instellen.

2. Stel de standaardparameters naar wens in door de juiste waarden te kiezen in de uitklapmenu's. Wijzigingen worden onmiddellijk en automatisch opgeslagen.

Deze parameters gelden telkens wanneer je deze oefening aan een patiënt toewijst.

Parameters instellen binnen de programmabewerker

1. Selecteer de oefeningen die je wilt toewijzen en klik op het winkelmandje rechtsboven om naar de programmabewerker te gaan.
  2. Klik nu op de miniatuur van de oefening waarvoor je de parameters wilt instellen.

3. Stel de parameters naar wens in door de juiste waarden te kiezen in de uitklapmenu's. Wijzigingen worden onmiddellijk en automatisch opgeslagen. Klik op Sluit wanneer u klaar bent.

De ingestelde parameters gelden alleen voor dit specifieke oefenprogramma.

Parameters instellen binnen de programmabewerker (wekelijks programma)

1. Selecteer de oefeningen die je wilt toewijzen en klik op het winkelmandje rechtsboven om naar de programmabewerker te gaan.
  2. Klik nu op de miniatuur van de oefening waarvoor je de parameters wilt instellen.
  3. Stel de parameters naar wens in door de juiste waarden te kiezen in de uitklapmenu's.
  4. Gebruik het uitklapmenu om aan te geven op welke dagen de parameter van toepassing moet zijn.
  5. Alleen deze oefening: toont de extra instructie bij deze ene oefening die je op deze ene dag hebt geopend.
    Alle oefeningen vanaf deze dag: toont de extra instructie bij deze ene oefening die je op deze dag hebt geopend, alsmede op alle toekomstige momenten wanneer deze oefening voorkomt in het oefenprogramma.
    Alle oefeningen in het programma: toont de extra instructie bij deze ene oefening die je hebt geopend, alsmede op alle andere (zowel in het verleden als de toekomst) wanneer deze oefening voorkomt in het oefenprogramma.
  6. Klik op Sluit wanneer je klaar bent - de parameters worden automatisch opgeslagen.