Meetinstrumenten meegeven - een introductie

PROMs (patient-reported outcome measures) zijn klinisch gevalideerde meetinstrumenten die worden gebruikt om de nulmeting bij een patiënt te doen. Deze instrumenten kunnen tijdens een behandelperiode opnieuw worden ingezet en soms eventueel ook na de behandeling, om het beloop of de behandeleffectiviteit van een patiënt te meten.

Het gebruik van PROM’s wordt wereldwijd steeds vaker ingezet en jij als zorgverlener hebt dit tegenwoordig bijna standaard nodig om:

• Herstelperioden van patiënten inzichtelijk te maken.
  • De kwaliteit van jouw behandeling inzichtelijk te maken.
  • Resultaten inzichtelijk te maken naar zorgverzekeraars.

Tot nu toe was het soms mogelijk om via jouw praktijksoftware vragenlijsten digitaal mee te sturen, waarbij het alsnog vaak veel werk was voor een patiënt om deze in te vullen. Physitrack wil het jou en je patiënt makkelijk maken door deze meetinstrumenten digitaal mee te sturen met jouw oefenprogramma, zodat je patiënt deze meetinstrumenten en vragenlijsten overal en altijd kan invullen.

• Wijs simpelweg een relevant meetinstrument toe aan het oefenprogramma van jouw patiënt.
  • Het meetinstrument zal vervolgens direct getoond worden wanneer je patiënt inlogt op PhysiApp.
  • Dit zorgt ervoor dat je patiënt de vragenlijst kan invullen, waar en wanneer maakt niet uit.

Een meetinstrument toewijzen

Volg deze 4 simpele stappen om een meetinstrument toe te wijzen.

1. Wanneer je de juiste selectie aan oefeningen hebt geselecteerd, klik je op de knop 'Wijs toe'.

2. Als je jouw patiënt nog niet hebt geselecteerd, kies je jouw patiënt.

3. Selecteer 'Voeg vragenlijst toe' onderaan de pagina en klik op het meetinstrument dat je wilt versturen en wanneer je wilt dat deze ingevuld wordt.

4. Als laatste klik je op 'Wijs programma toe':

De vragenlijst zal nu op de ingestelde tijden worden afgenomen bij jouw patiënt.