Brengt Physitrack geen BTW in rekening?

Nee, Physitrack brengt geen BTW in rekening.

Normaal gesproken betaalt u in de Benelux BTW over een licentie. Dit is bij Physitrack anders. Physitrack is gevestigd in Londen in het Verenigd Koninkrijk, Phyistrack is dus niet ingeschreven als Nederlandse of Belgische onderneming maar bij de Engelse KVK; The Chamber of Commerce.

Dankzij nieuwe richtlijnen van de Engelse belastingdienst (HMRC) hoeft Physitrack haar niet-Engelse klanten geen BTW meer in rekening te brengen. Volgens Europese regels zijn buitenlandse zakelijke transacties vrijgesteld van BTW, ongeacht of de aankopende partij (in dit geval bent u dat) een BTW-nummer heeft of niet. De aankopende partij is dus de tegenpartij van Physitrack, hierdoor hoeft er over zakelijke transacties geen BTW afgedragen te worden en betaalt u bij ons dus geen BTW over een licentie. 

Het volstaat dat Physitrack kan bewijzen dat de klant een zakelijke klant is (en geen consument). Omdat alle klanten van Physitrack per definitie zorgverleners zijn (en geen consumenten), houdt dit in dat niemand aan Physitrack BTW verschuldigd is (wat Physitrack vervolgens weer doorgeeft aan HMRC).

Meer weten over deze regeling? Kijk dan op deze website van de Nederlandse Belastingdienst.

Contact opnemen? Bericht sturen aan Physitrack Bericht sturen aan Physitrack