Waarom brengt Physitrack geen btw in rekening?

In Nederland en België betaalt u, net als in de meeste andere Europese landen, btw over uw aankopen. Dit geldt voor zowel zakelijke als privé-aankopen.

Physitrack PLC is gevestigd in Londen en geregistreerd in Companies House, de Britse evenknie van de Nederlandse Kamer van Koophandel (KvK) en de Belgische Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Conform richtlijnen van de Britse belastingdienst (HMRC) brengen wij geen btw in rekening aan buitenlandse ondernemers (gevestigd buiten het Verenigd Koninkrijk), ongeacht of deze ondernemer een (Nederlands of Belgisch) btw-nummer heeft of niet.

Nederland

U ontvangt van Physitrack een factuur zonder btw. Deze factuur wordt door u of uw boekhouder verwerkt en aangegeven in uw btw-aangifte. U berekent hierbij zelf de btw over de geleverde dienst. Indien u recht hebt op aftrek van btw, geeft u deze berekende btw op als voorbelasting; per saldo betaalt u dan niets.

Op de volgende pagina’s van de Belastingdienst vindt u meer informatie:

België

Als kinesitherapeut bent u vrijgesteld van btw voor de prestaties die u verricht bij de uitoefening van uw gebruikelijke activiteiten. Vanwege deze vrijstelling bent u evenwel btw verschuldigd op uit het buitenland ontvangen dienstprestaties. U kunt deze btw betalen via een bijzondere btw-aangifte.

Op de volgende pagina’s van de Federale Overheidsdienst Financiën vindt u meer informatie:

Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem met het versturen van je feedback. Probeer het later nog eens.

Contact opnemen? Bericht sturen aan Physitrack Bericht sturen aan Physitrack