Voeg je eigen oefeningen en voorlichtingsmateriaal toe

Een van de sterke punten van Physitrack is de ongeëvenaarde verscheidenheid en kwaliteit van oefeningen en voorlichtingsmateriaal in de bibliotheek. Met meer dan 15.000 oefeningen (de meeste met video's in HD-kwaliteit) en meer dan 100 voorlichtingsdocumenten heb je de beschikking over een enorme verzameling materiaal voor het samenstellen van oefenprogramma's. Toch kunnen er situaties zijn waarin je je eigen oefeningen of voorlichtingsmateriaal aan je bibliotheek wilt toevoegen. Met Physitrack is dat mogelijk en je doet dit in een paar eenvoudige stappen.

Voeg je eigen oefeningen toe

1. Log in op je Physitrack-account.
  2. Ga naar Bibliotheek > Oefeningen.
  3. Klik op de + Voeg oefening toe knop in de rechterbovenhoek van de pagina.
  4. Kies of je een video of een afbeelding / foto wilt toevoegen.

Let op: Een oefening moet altijd een video of een stilstaand beeld (foto) bevatten.

• De maximale bestandsgrootte voor een video is 250 MB. Het hangt van de kwaliteit van de video af hoe lang die mag zijn. Op deze pagina (Engels) vind je een handige calculator.
      Toegestane bestandsformaten: mp4, wmv, avi, mov, mpg, flv, f4v, m4v, asf, wmv, vob, mod, 3gp, mkv, xvid en webm.
    • De maximale bestandsgrootte voor een foto is 20 MB. Voor de beste resultaten gebruik je een afbeelding van 1.920 pixels breed x 1.080 pixels hoog. Als uw afbeelding groter is, wordt deze automatisch verkleind. De afbeelding moet minstens 500 x 500 pixels groot zijn. Toegestane bestandsformaten: png, jpg, bmp.
  5. Klik op de Kies bestand & upload knop en selecteer het bestand op je computer.
  6. Je video (of afbeelding) wordt nu voorbereid zodat deze gebruikt kan worden op Physitrack. Terwijl je hierop wacht, kun je alvast de parameters van de oefening instellen.

• In Physitrack kun je oefeningen toevoegen waarin je je patiënt hebt gefilmd of gefotografeerd. Door de optie "Een patiënt is te zien in deze oefening" (1) te selecteren, voorkom je dat deze oefening (per ongeluk) aan een andere patiënt wordt toegewezen. Ook wordt deze oefening dan niet gedeeld met collega's als je het delen van inhoud hebt ingeschakeld. Kijk op deze pagina voor meer informatie over dit onderwerp.
    • Voer de Naam van de oefening (2) in. Dit is de naam waarmee de oefening in je bibliotheek wordt weergegeven. Het is een verplicht veld. Hier kun je ook de Instructies invoeren die onder de video (afbeelding) worden weergegeven wanneer de patiënt de oefening opent.
    • Klik op Selecteer specialisme... (3) om het specialisme te kiezen waartoe deze oefening behoort. Dit is een verplicht veld, zodat je de oefening gemakkelijker kunt vinden met behulp van de filters aan de linkerkant van de Physitrack-bibliotheek. Hier kun je ook een groot aantal andere parameters instellen. Dit is niet verplicht, maar wij raden het wel aan.
    • Klik nu op Sla op (4) om de oefening toe te voegen aan je bibliotheek. Afhankelijk van het bestandsformaat kan het enige tijd duren voordat de oefening zichtbaar wordt in je bibliotheek.
    • Klik op Vervang video (afbeelding) (5) als je een andere video (afbeelding) wilt gebruiken of Annuleer (6) om deze actie af te breken en terug te keren naar de bibliotheek.

Voeg je eigen voorlichtingsmateriaal toe

1. Log in op je Physitrack-account.
  2. Ga naar Bibliotheek > Voorlichting.
  3. Klik op de + Voorlichtingsmateriaal toevoegen knop in de rechterbovenhoek van de pagina.

4. In het venster dat nu opent kun je het bestand selecteren en parameters instellen.
    • Selecteer het Type media (1). Voorlichtingsmateriaal moet een video (max. 250 MB) of een PDF-bestand zijn.

Tip: indien je voorlichtingsmateriaal in een ander formaat hebt dan PDF, kun je dit vanuit je tekstverwerker of met een online tool (zoals https://www.wordtopdf.com/) omzetten. Let hierbij wel op met persoonlijke informatie - Physitrack is niet verantwoordelijk voor het privacybeleid van deze of andere diensten.
    • Klik op de knop + Bestand toevoegen (2) om het bestand te selecteren dat je wilt uploaden. De knop zal hierna de bestandsnaam weergeven.
    • Het is verplicht om een Titel in te voeren en een Taal  te kiezen (3) voor het materiaal dat je uploadt. Het invoeren van sleutelwoorden is optioneel.
    • Je moet ook minstens één Onderwerp (4) selecteren. Het kiezen van andere eigenschappen (Leeftijdsgroep, Mobiliteit, Gewricht en Taak) is facultatief.
    • Klik op Opslaan (5) wanneer je klaar bent of Annuleer (6) als je dit bestand bij nader inzien toch niet aan je bibliotheek wilt toevoegen.

Deze pagina maakt deel uit van de serie Physitrack in de praktijk - speciaal voor beginnende gebruikers. Klik op onderstaande links en ontdek de mogelijkheden die Physitrack je biedt:

1. Wijs je eerste programma toe:
  2. Print het oefenprogramma uit
  3. Wat ziet je cliënt wanneer hij inlogt in PhysiApp®?
  4. Monitor de voortgang van je cliënt
  5. Bewerk het oefenprogramma van je cliënt
  6. Voeg je praktijklogo toe aan je Physitrack account
  7. Voeg je eigen oefeningen en voorlichtingsmateriaal toe
  8. Voeg collega's toe aan je Physitrack abonnement
  9. Deel je cliënten en/of toegevoegde inhoud met collega's
  10. Zet het videoconsult in voor optimale begeleiding op afstand

Heb je niet zoveel tijd en wil je sneller aan de slag?
Kijk dan eens naar Physitrack: een vliegende start in 5 stappen.

Wil je nóg effectiever gebruik maken van Physitrack?
Check Marieke's Physitrack University of onze speciale productiviteitstips!