5. Implementeren van Physitrack videoconsult in uw praktijk

Het Physitrack Videoconsult kan een integraal onderdeel worden van uw praktijk. Met een paar eenvoudige toevoegingen aan uw huidige werkwijze, biedt het Physitrack videoconsult nieuwe mogelijkheden voor zowel uw praktijk als uw cliënten. 

1. Identificeer wie er baat bij zou hebben

Het lijkt misschien een vreemd idee, het uitvoeren van zorgafspraken via video in plaats van persoonlijk. Maar als je nadenkt over je dagelijkse praktijk: hoeveel van je tijd besteed je aan het opleiden van cliënten, in plaats van aan de behandeling? Voor veel van uw cliënten kan het eenvoudig jongleren tussen werk- en/of familieverplichtingen en naar de kliniek te komen een doel op zich zijn. Voor anderen voorkomt de logistiek van het verlaten van het huis en naar de praktijk komen dat zij een behandeling in de kliniek zoeken. 

Bij Physitrack hebben we dit onderzocht. De zorgverleners die reeds videoconsult afspraken maken, hebben een aantal van de volgende groepen mensen geïdentificeerd die het meest profiteren van deze stijl van behandeling:

  • Verzorgers van jonge kinderen. videoconsult heeft deze populatie in staat gesteld om vanuit huis contact te leggen met hun zorgverlener, waardoor het niet meer nodig is om kinderopvang te organiseren voor een face to face afspraak.
  • Drukke werknemers die hun werk niet kunnen verlaten, kunnen nu via hun mobiele telefoon een afspraak bijwonen tijdens hun lunchpauze. 
  • Vooral mensen die vanwege een handicap of kwetsbaarheid moeite hebben met het bijwonen van medische afspraken kunnen thuis worden opgevangen.

2. Waarom zou u videoconsult in uw kliniek opnemen?

U heeft ongetwijfeld al een drukke, succesvolle kliniek, dus waarom zou u de moeite nemen om het anders te doen? De realiteit is: doe het niet! Het leveren van videoconsult is een extra service die u voor uw cliënten kunt leveren. Waarschijnlijk bent u een beroep in de gezondheidszorg gaan uitoefenen omdat u mensen wilt helpen en hen de best mogelijke zorg wilt bieden. Hoe flexibeler u met uw tijd kunt omgaan, hoe meer mensen van uw expertise zullen profiteren.

Vanuit zakelijk oogpunt is er bij videoconsult geen behandelkamer nodig. Uw zorgverleners kunnen videoconsult-afspraken maken vanuit kantoor, of zelfs vanuit huis! U kunt meer personeel in dienst nemen zonder de logistieke noodzaak om de behandelingsruimte te vergroten.

3.Implementatietips

Om u te helpen de bal aan het rollen te brengen met de integratie van een videoconsult-dienst in uw kliniek, hebben we een aantal vragen voor u opgesteld met suggesties om deze op te lossen. Zoals bij veel in het leven is het het beste om dingen op te splitsen in hapklare brokken. 

  • Begin met het opzij zetten van één zorgverlener voor slechts een paar uur of een halve dag per week. 
  • Wat voor soort afspraken gaat u als eerste behandelen? Begin misschien met vervolgafspraken. Dit neemt het probleem van nieuwe cliëntenregistratie weg en stelt u in staat om uw administratieve routine voor uw videoconsult-afspraken vast te stellen. 
  • Wie boekt deze sessies? Misschien wilt u dat uw zorgverlener dit zelf controleert, of misschien uw receptieteam.
  • Welk systeem zal worden gebruikt? Uw huidige praktijkmanagementsysteem kan de beste manier zijn om uw videoconsult-sessies te organiseren. Houd u bij voorkeur aan dezelfde agenda-managementmethode die u gebruikt bij uw persoonlijke afspraken.
  • Hoeveel rekent u voor deze sessies? Stel uw praktijkmanagementsysteem in om videoconsult afspraken te categoriseren.
  • Hoe lang duren deze afspraken? Gebruik kortere afspraken van 15 minuten voor snelle follow-ups of programma-aanpassingen, 30 minuten sessies kunnen meer uitgebreide follow-up beoordelingen met behandeling bevatten. Langere sessies voor nieuwe cliënten. 
  • Afspraken na het ontslag, 2-3 maanden later, kunnen een uitstekende aanvulling zijn op de behandeling en kan leiden tot een vertrouwensbooster voor de cliënt. Het stelt u als zorgverlener ook in staat om de cliënt op te frissen van alle technieken of adviezen die hij of zij misschien vergeten is.

Zodra u een ritme heeft gevonden van hoe uw videoconsult-dienst zal lopen, kunt u beginnen met het uitbreiden van uw systeem. U kunt beginnen met het uitvoeren van de eerste beoordelingen voor eenvoudige postoperatieve cliënten en zich vervolgens verder ontwikkelen tot complexere nieuwe afspraken voor cliënten. Het is mogelijk dat u zich wilt verdiepen in behandelingspakketten zoals de vooruitbetaling van 5 afspraken met 2 gratis videoconsult follow-up sessies.

Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem met het versturen van je feedback. Probeer het later nog eens.

Contact opnemen? Bericht sturen aan Physitrack Bericht sturen aan Physitrack