Mijn patiënt heeft geen toegang tot zijn of haar oefenprogramma

Bij Physitrack hebben we het inloggen voor patiënten altijd zo eenvoudig mogelijk gehouden. Toch lukt het patiënten soms niet om oefenprogramma's direct te openen. Lees hier wat je kunt doen om hen te helpen. Natuurlijk kun je je patiënt ook verwijzen naar de hulppagina's voor PhysiApp.

Patiënten gebruiken PhysiApp (niet Physitrack). De app is gratis te downloaden in de App Store (voor iOS) en Play Store (voor Android). In de e-mail met de toegangscode vinden patiënten een directe link om PhysiApp te downloaden. Daarnaast kunnen ze hun oefenprogramma in een browser openen door naar https://www.physiapp.com te gaan.

Op deze pagina kunnen patiënten selecteren in welk land ze zich bevinden. Is dit land niet hetzelfde als de server waarop je Physitrack-account draait? Laat de patiënt dan weten welk land hij moet selecteren.

Toegangscode

Wanneer je een oefenprogramma aan een patiënt toewijst, wordt er een toegangscode gegenereerd die bestaat uit 8 kleine letters. Met deze toegangscode (en hun geboortejaar) heeft de patiënt toegang tot zijn of haar oefenprogramma. De code staat in de e-mail die de patiënt heeft ontvangen op het moment dat je hem zijn oefenprogramma hebt toegewezen.

Als de patiënt is toegevoegd zonder e-mailadres, kunnen we natuurlijk niet automatisch een e-mail met toegangscode sturen. Noteer in dat geval de toegangscode en geef deze op een andere manier aan de patiënt.

Geboortejaar

Naast de toegangscode voert de patiënt ook zijn geboortejaar in om toegang te krijgen tot zijn of haar oefenprogramma. Het is daarom belangrijk dat de patiënt met het juiste geboortejaar wordt toegevoegd aan Physitrack.

Houd er rekening mee dat als je je Physitrack-account hebt gekoppeld aan je EPD-systeem, het soms voorkomt dat het geboortejaar van de patiënt niet correct wordt geïmporteerd. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als het geboortejaar ontbreekt of een formaat heeft dat niet door Physitrack kan worden gelezen. Controleer in dit geval de gegevens van de patiënt en pas ze zo nodig aan.

Verzend de toegangscode nogmaals naar de patiënt

1
Log in op je Physitrack account als je dat nog niet bent.
2
Klik onderaan op Patiënten en selecteer dan de patiënt van wie je de toegangscode opnieuw wilt versturen.
3
Controleer of er een actief oefenprogramma is geselecteerd (zo niet, dan zie je geen toegangscode) en klik op de knop Bekijk programma.
4
Klik nu rechtsboven op de knop Instellingen.
5
Klik op de knop Toegangscode e-mailen en de e-mail wordt meteen naar de patiënt gestuurd.