Videobellen inzetten binnen uw praktijk

Maakt u gebruik van de reguliere licentie (zonder managementaccount)? Dan start u als volgt met het videoconsult:


Ga naar Mijn Account > Abonnement en meld u aan voor het beeldbelbundel dat het beste bij u past.

Maakt u gebruik van een Physitrack Direct managementaccount binnen uw praktijk? Dan regelt u een start met het videoconsult als volgt:

Vul dit formulier in https://physitrack.typeform.com/to/cFEMDL en wij zorgen voor de rest.

Dit document is speciaal opgezet om u te helpen videobellen te integreren binnen uw praktijk. Met een paar simpele toevoegingen aan uw huidige praktijksetting, kunt u nieuwe producten en diensten inzetten voor zowel u als uw cliënten.

Dus, waarom gebruikt u geen internetdiensten in uw dagelijkse behandeling?


1. Onderzoek wie er baat bij heeft

Het is misschien een gek idee om het herstelproces of een screening via video te doen in plaats van in de praktijk. Maar wanneer u serieus naar uw dagelijkse handelingen kijkt, hoeveel tijd bent u dan nog bezig met hands-on therapie? Voor veel van uw cliënten kan het een behoorlijke puzzel zijn om werk en familie-aangelegenheden zo te plannen dat ze naar uw praktijk kunnen komen. Voor anderen kan het zijn dat ze niet mobiel genoeg zijn (bijvoorbeeld na een operatie) om naar uw praktijk te komen.

Bij Physitrack hebben we ons onderzoek gedaan. Zorgverleners die al werken met videoconsult hebben zelf al aangegeven welke cliëntengroepen het meeste voordeel halen uit deze nieuwe behandelvorm:

  • Cliënten met jonge kinderen. Videoconsultaties maken het voor deze ouders mogelijk om thuis met hun zorgverlener te overleggen, waardoor ze geen oppas hoeven te regelen of bijvoorbeeld op hun partner hoeven te wachten voor ze naar de praktijk kunnen komen.
  • Carrièretijgers die hun werkplek niet zomaar kunnen verlaten tijdens kantooruren zouden bijvoorbeeld tijdens hun lunchpauze een afspraak met u in kunnen plannen.
  • Aan huis gebonden cliënten (bijvoorbeeld senioren of revalidanten die net uit het ziekenhuis komen).

2. Waarom zou u videoconsult in uw praktijk verwerken?

U zult ongetwijfeld al een drukke, succesvolle praktijk hebben, dus waarom zou u moeite doen om zaken anders in te regelen? Doe dat dan ook vooral niet! U kunt videoconsult als een aanvullende service aanbieden aan uw cliënten. U bent waarschijnlijk in de gezondheidszorg gaan werken vanwege uw verlangen om mensen te helpen en ze de best mogelijke zorg te bieden. Hoe flexibeler u uw tijd in kunt delen, hoe meer mensen van uw expertise kunnen profiteren. 

Vanuit een zakelijk perspectief; videoconsultaties vereisen geen behandelkamer. Uw collega's kunnen videoconsultaties uitvoeren vanuit elke locatie binnen de praktijk en zelfs vanuit huis! U zou zelfs meer werknemers aan kunnen nemen zonder een behandelruimte nodig te hebben.


3. Implementatietips voor videoconsult

Om u op weg te helpen met het uitrollen van videoconsult binnen uw praktijk of instelling, hebben we een paar vragen voor u opgesteld met suggesties om deze te beantwoorden. Zoals zo veel in het leven, is het een stuk makkelijker als u zaken opdeelt in kleinere deeltjes.. 

  • Begin met het instrueren van één zorgverlener, waarbij hij/zij volledig weet van alle mogelijkheden en zijn/haar agenda flexibel open houdt voor de eerste afspraken.
  • Wat voor afspraken zal u als eerste behandelen? Start bijvoorbeeld met evaluatiegesprekken. Dit neemt een deel basisadministratie weg en uw cliënten kennen u al wat zo'n gesprek wat makkelijker maakt. 
  • Wie plant deze afspraken in? U kunt zelf bepalen of uw receptioniste of collega-zorgverlener hiervoor verantwoordelijk wordt.
  • Welk systeem gaat u voor deze planning gebruiken? Uw huidige praktijksoftware zal waarschijnlijk het beste werken. Idealiter met dezelfde methode als die u gebruikt voor uw afspraken binnen de praktijk.
  • Hoe veel vraagt u voor zo'n sessie? Zet een speciale prestatie in uw systeem voor zo'n videoconsult.
  • Hoe gaat u de betaling regelen? U kunt hier de declaratiefunctie van uw softwaresysteem voor gebruiken en eventueel bij het eerste gesprek of een losse factuur versturen.
  • Hoe lang plant u in voor deze afspraken? Gebruik korte afspraken van maximaal 15 minuten voor snelle evaluaties en aanpassingen van het programma en gebruikt sessies van 30 minuten voor langere sessies waarbij u eventueel de intake doet, of samen oefeningen of manuele vaardigheden door moet nemen. 
  • Follow-up afspraken na 2-3 maanden kunnen goed werken als controle-afspraak en als bekrachtiger voor het vertrouwen van uw cliënt. Het zorgt er ook voor dat u samen de doorgenomen oefeningen of leefregels nogmaals door kunt nemen die ze mogelijk vergeten zijn..

Zodra u eenmaal bent gestart met de eerste videoconsultaties, kunt u uw systeem perfectioneren. U zult waarschijnlijk beginnen met simpele postoperatieve patiënten, maar zult waarschijnlijk naarmate de tijd vordert meer ontwikkelen richting complexere indicaties. U kunt eventueel zelfs gaan kijken naar behandelvormen zoals 5 online afspraken in één deal!

Het Physitrack videoconsult is simpel te gebruiken. Lees vooral onze Help-documentatie over videoconsult. Het belangrijkste is om het gewoon eens te proberen!

Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem met het versturen van je feedback. Probeer het later nog eens.

Contact opnemen? Bericht sturen aan Physitrack Bericht sturen aan Physitrack