Mijn patiënten ontvangen geen e-mails van Physitrack

Als je een oefenprogramma toewijst aan een patiënt en het e-mailadres van de patiënt is ingevoerd in Physitrack, dan stuurt Physitrack een e-mail naar de patiënt met de programmacode en instructies voor toegang tot het oefenprogramma.

Let op: Physitrack stuurt geen e-mail als een al toegewezen oefenprogramma wordt gewijzigd. In dit geval sturen we wel een pushbericht met een melding naar de patiënt. Dit wordt weergegeven als de patiënt PhysiApp heeft gedownload en geïnstalleerd op Android of iOS.

Mijn patiënt ontvangt de e-mail niet. Wat kan ik doen?

1
Controleer het e-mailadres van de patiënt. Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar een typefout is snel gemaakt.
Lees hier hoe je de gegevens van je patiënt aanpast in Physitrack.
2
Vraag de patiënt om te controleren of de e-mail niet in zijn spamfolder staat.
Physitrack heeft geen invloed op de instellingen van spamfilters van patiënten.
3
Stuur de e-mail met de programmacode opnieuw naar de patiënt.
Lees hier hoe je dat doet.

Nog steeds geen succes? Helaas is het op dit moment niet mogelijk om zelf de status van een verzonden e-mail te controleren, maar neem contact met ons op via [email protected] en we helpen je graag verder. Als het oefenprogramma niet langer dan 14 dagen geleden is toegewezen, kunnen we in ons systeem controleren of de e-mail succesvol is verzonden.

• Als de e-mail volgens ons systeem succesvol is verzonden, kunnen we verder niets doen. Mogelijk wordt de e-mail geblokkeerd door een (centrale) firewall of spamfilter bij de patiënt, bijvoorbeeld binnen het bedrijfsnetwerk. Of misschien zijn de filters van online diensten zoals Hotmail en Gmail 'over-fanatiek'. In deze gevallen kan het helpen om je patiënten te vertellen dat ze [email protected] moeten toevoegen als contactpersoon of om de netwerkbeheerder van de patiënt te vragen om e-mails van @physiapp.com door te laten.
  • Geeft ons systeem aan dat de e-mail niet is verzonden terwijl dat wel had gemoeten? Dan zullen we onze ontwikkelaars vragen om na te gaan waarom dit het geval is. Natuurlijk houden we je dan op de hoogte van de verdere voortgang.