Wijs je eerste programma toe: ontwerp je programma

Nadat je oefeningen en overige materialen voor je oefenprogramma hebt geselecteerd, is het tijd om het programma vorm te geven. Dit doe je met behulp van de programmabewerker. Hieronder lees je hoe dit in zijn werk gaat. Misschien lijkt het wat gecompliceerd, maar met onderstaande stappen maak je in een handomdraai een uitmuntend oefenprogramma. Toch nog inhoud vergeten? Geen enkel probleem - je kunt altijd extra inhoud toevoegen!

Met Physitrack wijs je eenvoudig 2 verschillende soorten oefenprogramma's toe:

• Dagelijks programma: Hierbij worden de geselecteerde oefeningen elke dag herhaald - 7 dagen per week.
  • Wekelijks programma: Hiermee wijs je eenvoudig verschillende oefeningen toe op verschillende dagen. Ook kun je je cliënt één of meer dagen pauze geven door op die dagen geen oefeningen toe te wijzen. Een week duurt 7 dagen en start op de begindag van het toegewezen oefenprogramma.

Wanneer je een oefenprogramma gaat ontwerpen, toont de programmabewerker de geselecteerde oefeningen standaard als dagelijks programma, tenzij je een (standaard) oefenprogramma of sjabloon hebt geselecteerd dat een wekelijks programma als basis gebruikt.

Let op: Zodra een wekelijks programma eenmaal is toegewezen aan een patiënt kan het niet meer omgezet worden naar een dagelijks programma!

Dagelijks programma

• Klik op een oefening (1) om het aantal herhalingen, sets en andere parameters te wijzigen.
    • In het venster dat dan opent, kun je ook extra instructies voor je patiënt aan de oefening toevoegen.
    • Ook kun je een oefening dupliceren door op het kopieer-symbool te klikken - handig wanneer je de oefening tweemaal, maar met een verschillende intensiteit, wilt toewijzen.
    • Vanuit dit scherm kun je de oefening ook rechtstreeks verwijderen uit het oefenprogramma dat je aan het maken bent door op het rode mandje met minteken te klikken.
  • Klik op de rode "X" (2) om een oefening uit het programma te verwijderen.
  • Klik op het kleine potloodje naast de naam van het oefenprogramma (3) om deze naam aan te passen, een omschrijving toe te voegen, de specialisatie te wijzigen of om het programma te kopiëren naar de bibliotheek voor later gebruik.
  • De knop Wijzig parameters (4) stelt je in staat om de parameters van meer dan één oefening tegelijk aan te passen.
  • Om meer oefeningen toe te voegen aan het oefenprogramma klik je op de + Voeg oefening toe-knop (5).
  • Door op de link in het midden onderaan de programmabewerker te klikken, schakel je over naar een wekelijks programma (6).
  • Ben je klaar? Klik dan op de knop om het programma toe te wijzen (7) en ga door naar de volgende stap!

Wekelijks programma

• Klik op een oefening (1) om het aantal herhalingen, sets en andere parameters te wijzigen.
    • In het venster dat dan opent, kun je ook extra instructies voor je patiënt aan de oefening toevoegen, en aangeven of de ingevoerde wijzigingen gelden voor uitsluitend de dag waarop je de oefening opende, alle oefeningen vanaf die dag of voor alle oefeningen vanaf het begin van het oefenprogramma.
      Alleen deze oefening: past de nieuwe parameters toe op deze ene oefening die je op deze ene dag hebt geopend.
      Alle oefeningen vanaf deze dag: past de nieuwe parameters toe op deze ene oefening die je op deze dag hebt geopend, alsmede op alle toekomstige momenten wanneer deze oefening voorkomt in het oefenprogramma.
      Alle oefeningen in het programma: past de nieuwe parameters toe op deze ene oefening die je hebt geopend, alsmede op alle andere (zowel in het verleden als de toekomst) wanneer deze oefening voorkomt in het oefenprogramma.
    • Ook kun je een oefening dupliceren door op het kopieer-symbool te klikken - handig wanneer je de oefening tweemaal, maar met een verschillende intensiteit, wilt toewijzen.
    • Vanuit dit scherm kun je de oefening ook rechtstreeks verwijderen uit het oefenprogramma dat je aan het maken bent door op het rode mandje met minteken te klikken.
      Let op: je verwijdert de oefening met deze knop uitsluitend van de dag waarop je de oefening hebt geopend!
    • Binnen een wekelijks programma kun je oefeningen ook naar andere dagen slepen. Op deze manier kun je oefeningen verplaatsen of (indien je de oefening eerst dupliceert - zie hierboven) kopiëren.
  • Klik op de rode "X" (2) om een oefening uit deze dag van het programma te verwijderen.
  • Met de rode "X" (3) bovenaan de kolom verwijder je alle oefeningen van die dag. Je kunt de dag dan leeg laten (je patiënt ziet dan de mededeling dat er op die dag geen oefeningen voorgeschreven zijn) of er andere oefeningen aan toevoegen.
  • Klik op het kleine potloodje naast de naam van het oefenprogramma (4) om deze naam aan te passen, een omschrijving toe te voegen, de specialisatie te wijzigen of om het programma te kopiëren naar de bibliotheek voor later gebruik.
  • De knop Wijzig parameters (5, onderaan de pagina) stelt je in staat om de parameters van meer dan één oefening tegelijk aan te passen. Hier vind je ook de link om het oefenprogramma om te schakelen naar een dagelijks programma.

Let op: Een wekelijks oefenprogramma kan uitsluitend worden omgeschakeld naar een dagelijks programma zolang het programma nog niet is toegewezen aan een patiënt.
  • Om meer oefeningen toe te voegen aan het oefenprogramma klik je op de + Voeg oefening toe-knop (6).
  • Gebruik de knoppen boven de oefeningen (7) om de verschillende weken van het oefenprogramma in te zien en te bewerken. Met de "plus" knop voeg je een week toe aan het programma en met de "min" knop verwijder je de op dat moment getoonde week.
    Nadat je een week hebt toegevoegd aan het oefenprogramma biedt de programmabewerker je de mogelijkheid de laatste week van het programma te kopiëren naar deze nieuwe week.
  • Ben je klaar? Klik dan op de knop om het programma toe te wijzen (8) en ga door naar de volgende stap!

Deze pagina maakt deel uit van de serie Physitrack in de praktijk - speciaal voor beginnende gebruikers. Klik op onderstaande links en ontdek de mogelijkheden die Physitrack je biedt:

1. Wijs je eerste programma toe:
  2. Print het oefenprogramma uit
  3. Wat ziet je patiënt wanneer hij inlogt in PhysiApp®?
  4. Monitor de voortgang van je patiënt
  5. Bewerk het oefenprogramma van je patiënt
  6. Voeg je praktijklogo toe aan je Physitrack account
  7. Voeg je eigen oefeningen en voorlichtingsmateriaal toe
  8. Voeg collega's toe aan je Physitrack abonnement
  9. Deel je patiënten en/of toegevoegde inhoud met collega's
  10. Zet het videoconsult in voor optimale begeleiding op afstand

Heb je niet zoveel tijd en wil je sneller aan de slag? Kijk dan eens naar Physitrack: een vliegende start in 5 stappen.

Wil je nóg effectiever gebruik maken van Physitrack? Check Marieke's Physitrack University of onze speciale productiviteitstips!